dijous, 7 de maig del 2009

La responsable de Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano, candidata número 2 de la coalició ICV-EUiA a les eleccions europees

El responsable d´Internacional de la formació, Antoni Barbarà, tanca la llista, i Maria Vilà, d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA, és suplent


La Comissió Nacional d´EUiA ha elegit els tres candidats que li corresponen per a integrar la llista de la coalició ICV-EUiA a les properes eleccions europees del 7 de juny. La responsable de Món del Treball de la formació, Núria Lozano, serà la número 2 de la llista encapçalada per Raül Romeva. Nascuda fa 41 anys, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i tècnica superior en Prevenció de Riscos Laborals. Advocadessa en exercici, actualment treballa com a sindicalista a CCOO.

La seva militància a EUiA comença l´any 1998 a l´assemblea local de L´Hospitalet de Llobregat, i després a l´assemblea del sector del Metall. L´any 1999 va ser candidata a l´Ajuntament de L´Hospitalet de Llobregat a les llistes d´EUiA. També ha estat integrant de les candidatures d´ICV-EUiA, tant a les eleccions autonòmiques (2006) com a les generals (2008).

Actualment, Núria Lozano és la responsable nacional de Món del Treball d´EUiA i forma part de la Comissió Permanent, de la Comissió i del Consell Nacionals d´EUiA. També és membre del Consejo Político Federal d´IU, així com del nucli coordinador de la xarxa de sindicalistes del Partit de l´Esquerra Europea.

D´altra banda, la candidata número 2 d´ICV-EUiA a les europees és autora de diversos estudis i guies, entre ells: Guia sindical sobre contractació pública L´homofòbia ni a la societat ni a la feina: Consells per a evitar discriminacions i per a avençar en la igualtat a la feina Guia sobre immigració per a delegats i delegades sindicals Condicions de desenvolupament de les tasques dels delegats i delegades sindicals en matèria de seguretat i salut a la feina Salut i seguretat en el treball als centres comercials.

Antoni Barbarà, un expert veterà en temes europeus, tanca la llista

El candidat número 7 de la coalició, que tanca la llista, és el metge de 62 anys Antoni Barbarà, actual responsable d´Internacional i Europa de la formació d´esquerres. Llicenciat en medicina i cirurgia, especialista en Medicina Interna, actualment Barbarà és assessor en salut pública i salut laboral a l´Ajuntament de Barcelona. També és secretari de l´associació cívica ´Dempeus per la Salut Pública´.

Barbarà va ser regidor d´Ecologia i Medi Ambient al primer Ajuntament democràtic de Badalona (1979) i tinent d´alcalde entre 1987-1991. Militant del PSUC en clandestinitat des de 1963, a partir de 1982 militant i membre de la direcció del PCC. Va encapçalar la llista del PCC a les eleccions generals del 86. Fundador i membre de la direcció d´EUiA des de fa 10 anys, és l´actual responsable d´Internacional i Europa. Així mateix, Barbarà forma part del Consejo Federal d´IU i és membre del comitè executiu i del secretariat del Partit de l´Esquerra Europea (PEE) des de la seva fundació, el 2004.


Maria Vilà, una jove de suplent

Nascuda fa 28 anys a Reus, Maria Vilà és llicenciada en Dret per la Universitat de San Pablo C.E.U. de Madrid i compta amb un postgrau d´Agents de Cooperació Internacional per SETEM i UPC. La suplent a la llista de la coalició a les europees, presideix PAU ARA Catalunya, entitat dedicada a la solidaritat amb Palestina i l´Afganistan, i també té una àmplia experiència en el món del voluntariat. Així, forma part de la Junta directiva de la Federació Catalana de Voluntariat Social, sent la seva responsable de Relacions Internacionals.


Maria Vilà forma part del grup Anim•acció d´EUiA. Afiliada des de 2006 a Alternativa Jove-Joves d´EUiA, és membre del Consell Nacional de la formació.

Design by The Blogger Templates

Design by The Blogger Templates