divendres, 22 de maig del 2009

ICV-EUiA de Vic presenten 50 al·legacions a l'aprovació inicial del POUM

ICV-EUiA de Vic presenten 50 al·legacions a l'aprovació inicial del POUM de la ciutat de Vic

El regidor d’ICV-EUiA de l’Ajuntament de Vic, Xavier Tornafoch, va presentar el passat 13 de maig al registre un plec de 50 al•legacions al projecte d’Aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vic. El document fa referència a la volumetria dels edificis, als sostres de l’Avinguda 11 de Setembre i la zona sud de la ciutat, entre d’altres punts. També demana que el 50% d’habitatge nou sigui protegit que no s’aprovi el POUM fins que s’hagi donat llum verda a altres plans local, com el d’habitatge, el de mobilitat urbana o el comercial.

informació: Osona.com

divendres, 15 de maig del 2009

`Crisi de dretes, solucions d´esquerres´ lema de la coalició ICV-EUiA a les eleccions europees

Els candidats Raül Romeva i Núria Lozano (imatge) presenten la campanya acompanyats de Joan Josep Nuet, senador d'EUiA i responsable d'Acció Política, i Joan Herrera, secretari general d'ICV

`Crisi de dretes, solucions d´esquerres´ és el lema d´ICV-EUiA les eleccions europees del pròxim 7 de juny. El responsable d´Acció Política d´EUiA i senador, Joan Josep Nuet, ha explicat a la presentació de la campanya que la coalició pretén assenyalar qui són els responsables de la crisi, “La dreta i els qui han fet polítiques de dretes, com el PSOE”, contraposant al mateix temps les alternatives de l´esquerra “nosaltres, els sindicats, gran part de la societat civil...”. Nuet ha qualificat de “potent” la campanya i d´”innovadores” les propostes d´ICV-EUiA per a sortir de la crisi, encaminades a “afavorir els interessos dels treballadors i treballadores, assalariats i autònoms, i els sectors productius”.

El secretari general d´ICV, Joan Herrera, ha fet èmfasi en la necessitat que el Parlament Europeu “giri cap a l´esquerra” i assumeixi “un fort compromís social, ambiental i democràtic”. Així, ha recordat que els diputats d´esquerres són els que amb el seu vot permeten tirar enrere directives regressives, com la de les 65 hores laborals, i ha assenyalat que el PSOE ha estat un dels pocs partits socialistes que va votar a favor de l´anomenada `Directiva de la Vergonya´, que afecta a les persones immigrades a la UE. Herrera ha insistit que ens hi juguem molt a Europa i que “quedar-se a casa és donar un xec en blanc a aquells que volen girar-la cap a la dreta”.

Arribat el torn de la candidata número 2 de la coalició i responsable de Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano, aquesta s´ha centrat en què la prioritat de la coalició és combatre la crisi i defensar els més colpejats per les seves conseqüències, així com denunciar els responsables de la situació: la dreta econòmica, financera i política. I això passa, per Lozano, per “mobilitzar l´electorat”.

Per acabar, el candidat Raül Romeva ha declarat que la situació actual de crisi és dramàtica, i que aquesta no només és econòmica, també ho és “social, mediambiental, de drets i llibertats”. Romeva ha destacat que l´objectiu de la campanya de la coalició és deixar clar que “la crisi l´ha de pagar qui l´ha provocat, i nosaltres volem aportar solucions per sortir-ne, decidint com i amb qui ho fem”.

El candidat de la coalició roig i verda ha lloat el lema triat per les europees per la seva simplicitat i claredat, i ha afegit que en el Parlament Europeu cal “canviar noms i polítiques”, sobretot “la correlació de forces” per a impulsar les propostes d´esquerres. I això passarà, segons Romeva, “si hi som presents i amb força”. El cap de llista d´ICV-EUiA ha acabat afirmant que ICV-EUiA aporta “transparència, treball, honestedat i compromís” i que “tenim molt a seguir aportant al Parlament Europeu”.

dijous, 7 de maig del 2009

La responsable de Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano, candidata número 2 de la coalició ICV-EUiA a les eleccions europees

El responsable d´Internacional de la formació, Antoni Barbarà, tanca la llista, i Maria Vilà, d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA, és suplent


La Comissió Nacional d´EUiA ha elegit els tres candidats que li corresponen per a integrar la llista de la coalició ICV-EUiA a les properes eleccions europees del 7 de juny. La responsable de Món del Treball de la formació, Núria Lozano, serà la número 2 de la llista encapçalada per Raül Romeva. Nascuda fa 41 anys, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i tècnica superior en Prevenció de Riscos Laborals. Advocadessa en exercici, actualment treballa com a sindicalista a CCOO.

La seva militància a EUiA comença l´any 1998 a l´assemblea local de L´Hospitalet de Llobregat, i després a l´assemblea del sector del Metall. L´any 1999 va ser candidata a l´Ajuntament de L´Hospitalet de Llobregat a les llistes d´EUiA. També ha estat integrant de les candidatures d´ICV-EUiA, tant a les eleccions autonòmiques (2006) com a les generals (2008).

Actualment, Núria Lozano és la responsable nacional de Món del Treball d´EUiA i forma part de la Comissió Permanent, de la Comissió i del Consell Nacionals d´EUiA. També és membre del Consejo Político Federal d´IU, així com del nucli coordinador de la xarxa de sindicalistes del Partit de l´Esquerra Europea.

D´altra banda, la candidata número 2 d´ICV-EUiA a les europees és autora de diversos estudis i guies, entre ells: Guia sindical sobre contractació pública L´homofòbia ni a la societat ni a la feina: Consells per a evitar discriminacions i per a avençar en la igualtat a la feina Guia sobre immigració per a delegats i delegades sindicals Condicions de desenvolupament de les tasques dels delegats i delegades sindicals en matèria de seguretat i salut a la feina Salut i seguretat en el treball als centres comercials.

Antoni Barbarà, un expert veterà en temes europeus, tanca la llista

El candidat número 7 de la coalició, que tanca la llista, és el metge de 62 anys Antoni Barbarà, actual responsable d´Internacional i Europa de la formació d´esquerres. Llicenciat en medicina i cirurgia, especialista en Medicina Interna, actualment Barbarà és assessor en salut pública i salut laboral a l´Ajuntament de Barcelona. També és secretari de l´associació cívica ´Dempeus per la Salut Pública´.

Barbarà va ser regidor d´Ecologia i Medi Ambient al primer Ajuntament democràtic de Badalona (1979) i tinent d´alcalde entre 1987-1991. Militant del PSUC en clandestinitat des de 1963, a partir de 1982 militant i membre de la direcció del PCC. Va encapçalar la llista del PCC a les eleccions generals del 86. Fundador i membre de la direcció d´EUiA des de fa 10 anys, és l´actual responsable d´Internacional i Europa. Així mateix, Barbarà forma part del Consejo Federal d´IU i és membre del comitè executiu i del secretariat del Partit de l´Esquerra Europea (PEE) des de la seva fundació, el 2004.


Maria Vilà, una jove de suplent

Nascuda fa 28 anys a Reus, Maria Vilà és llicenciada en Dret per la Universitat de San Pablo C.E.U. de Madrid i compta amb un postgrau d´Agents de Cooperació Internacional per SETEM i UPC. La suplent a la llista de la coalició a les europees, presideix PAU ARA Catalunya, entitat dedicada a la solidaritat amb Palestina i l´Afganistan, i també té una àmplia experiència en el món del voluntariat. Així, forma part de la Junta directiva de la Federació Catalana de Voluntariat Social, sent la seva responsable de Relacions Internacionals.


Maria Vilà forma part del grup Anim•acció d´EUiA. Afiliada des de 2006 a Alternativa Jove-Joves d´EUiA, és membre del Consell Nacional de la formació.

dimarts, 5 de maig del 2009

Acte amb Cayo Lara. CRISI? Respostes des de l'esquerra



dilluns, 4 de maig del 2009

ICV-EUiA de Vic contra la supressió del batxillerat nocturn

Per ICV-EUiA és inadmissible que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya pretengui suprimir el batxillerat nocturn que s’imparteix en el centre educatiu IES Jaume Callís de Vic a partir del curs 2009-2010, ja que aquest és l’únic centre educatiu de la comarca que imparteix aquesta modalitat de batxillerat. La supressió d’aquesta modalitat d’estudi suposaria un retrocés dels serveis educatius de la comarca, ja que permet a molts estudiants d'Osona i el Ripollès compaginar feina i formació

(ampliar notícia aquí)

Design by The Blogger Templates

Design by The Blogger Templates